News

Keresd üzleteinkben a hot dogot is!

A cégünk életét a folyamatos megújulás, a termékfejlesztési irányok esetenkénti megváltoztatása és akár az új területek aktív felfedezése jellemzi. A hot dog projekt jól illeszkedik ebbe a koncepcióba, hiszen a cég a klasszikus pékáruk piacán túl ma már a street food szegmensben is egyre nagyobb teret hódít magának.

Details

Újra segítettünk a rászorulóknak

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület az élelmezési világnaphoz kapcsolódva évek óta nagy sikerrel szervezi meg az adománykonvojt, amelyben azok a partnerek vonulnak fel, akik adományaikkal rendszeresen támogatják az egyesület munkáját.

Details

Velünk volt az erő

Október második hetében rendezték meg a GPC Powerlifting World Championships Hungary erőemelő-világbajnokságot kiskunfélegyházi városi sportcsarnokban, amelynek a Fornetti volt a főtámogatója.

Details

A Fornetti lett az év adományozója

Az idén a Fornetti vehette át az „Év Bács-Kiskun Vármegyei Adományozója” díjat szeptember 20-án. A cím értékét jelentősen növeli, hogy az elismerést a helyi, független civil szervezetek ítélték oda a cégünknek.

Details

A Fornetti lett Európa legjobb franchise hálózata

Neves cégeket felvonultató, erős nemzetközi mezőnyben a Fornetti  Group-ot választotta az idei „Év Európai Franchise-hálózatává” az Európai Franchise Szövetség. A szakmai zsűri által odaítélt díjat impozáns ünnepségen, Brüsszelben adták át a cég képviselőinek. A Fornetti termékei jelenleg 17 európai országban érhetőek el, és naponta egymillió ember vásárol a kínálatból. A cég vezérigazgatója jelentős fegyverténynek könyveli el az elismerést, amely azt bizonyítja, hogy a régió pékipari piacát több éve magabiztosan vezető, kecskeméti központtal működő vállalat minden gazdasági nehézség ellenére állja a sarat, innovációi révén pedig folyamatos fejlődésben van.

Details

Gyerekzsivajtól volt hangos a Fornetti

A Fornetti idén is megrendezte a vállalati gyermeknapi rendezvényét. A május 21-ei sokszínű, változatos programrepertoárt felvonultató esemény mindkét telephelyen, Kecskeméten és Kiskunfélegyházán is elérhető volt a Fornetti család legkisebb tagjainak.

Details

Legyen tánc! De legyen pogácsa is

Az idén már két food truckkal látogatta a fesztiválokat a Fornetti

A pandémia bezártságra ítélt hétköznapjai után tavaly már a fesztiválok is kezdtek újjáéledni, az igazi buliszezon azonban az idén indult be újra teljes lendülettel. Nem volt más hátra: a Fornetti munkatársai felhúzták a karszalagokat.

Details

Mindig van feljebb

A kapacitásbővítést és a hatékonyságot segítik az új beruházások

Bármilyen nehéz is a gazdasági helyzet, a vállalatunknál jelenleg is zajlanak nagy ívű fejlesztések. Lapunknak Kiss Norbert kecskeméti gyárigazgató foglalta össze, hogy eddig mi mindent sikerül beszerezni, kicserélni, illetve milyen új gépek, rendszerek érkeztek a gyárba.

Details

A Fornetti a mi zászlóshajónk

Aktív szerepvállalás a Magyar Franchise Szövetség életében

A Magyar Franchise Szövetség életében a Fornetti mindig is kiemelt helyet foglalt el. A cég vezetői nemcsak elnökségi tagokként, hanem aktív, előadói, oktatói munkával is segítik a magyar vállalkozásokat. A szövetség főtitkárát, Mandel Katalint kérdeztük az együttműködésről.

Details

Belehúztunk

Vízisárkányon lovagolt sikeresen a Fornetti-csapat

A Fornetti csapata már negyedik alkalommal vett részt a Hírös Sárkányhajó Versenyen, ahol most az ötödik helyet sikerült elcsípnie.

Details

Ritmusban vagyunk

A Fornetti nem hagyja ki a legjelentősebb futóeseményeket

A Fornetti mostanában gyakran használt szlogenje, miszerint „Sportot űzünk az egészségből”, valóságos tartalommal megtöltött életforma a cégen belül. Lássuk a bizonyítékokat!

Details

Mindenki győzött

A Bethesda Gyermekkórház fejlesztését szolgálja a nyereményjátékunk fődíja

A Fornetti tavaszi, egyedi elemekben bővelkedő reklámkampánya május elejétől június végéig tartott, és a közösségi platformokat célozta meg. A kampány központi eleme egy nyereményjáték volt, ahol a fődíj egyik fele a nyertesé lett, míg a másik felét valamilyen segítő szervezet számára lehetett adományozni.

Details

Visszük a prímet

Az ajkai Coop Fornetti üzlete kapta az Év Shop-in-Shop díját

A Trade Magazin évről évre keresi és díjazza azokat a magyarországi székhellyel rendelkező értékesítési pontokat, kereskedelmi vállalatokat, amelyek saját kategóriájukon belül kiemelkedő teljesítményt nyújtanak.
A Fornetti az idén is bekerült a díjazottak közé.
 

Details

Nagyszabású és látványos születésnapi partnertalálkozót tartott a Fornetti Group

Több mint négyszáz meghívott vendég jelenlétében ünnepelte a Fornetti Group a 25-ik születésnapját a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen. A jubileumi partnertalálkozó és gálavacsora bővelkedett meglepetésekben és különleges műsorszámokban, de a cég alkalmat talált arra is, hogy díjazásban részesítse azon partnereit, akik tevékenységükkel, munkájukkal hozzájárultak a példátlanul eredményes és sikerekben gazdag pályafutásához.

Details

Aranyos történeteink

Három kategóriában is elhozta az aranyérmet a Fornetti Group a Trade Magazin által kiírt, hetedjére megrendezett
„Starstore – Év Kereskedője” versenyen.

Details

Felemelni egy jegesmedvét

Egy brutálisan erős, 28 éves magyar fiatalember és a Fornetti együttműködésének magyar rekord lett a vége: Buda Richárd 455 kilogrammot nyomott ki a 2021-es erőemelő világbajnokságon, amivel megnyerte a versenyt.

Details

Modernizált Fornetti üzlet a Sugárban

A Fornetti folyamatosan fejleszti termékeit, boltjait, értékesítési rendszerét. Ennek a folyamatnak a része a pékségek megújulása is. A kecskeméti bemutató üzlet után, november 2-án a budapesti Sugár áruházban is megnyitott a megújult Fornetti üzlet.

Details

A jövő most kezdődik

4. generációs franchise modell - A digitalizáció és a modernizáció az alapja a Fornetti új modelljének. „A jól működő rendszerünk finomhangolására kell koncentrálnunk, amely révén fokozzuk a vásárlói élményt”

Details

Gépies mozdulatok

Nem közhely, hanem mindennap tapasztalható jelenség: a Fornetti a jövőben gondolkodik, és üzletfilozófiájának fontos része a folyamatos innováció. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy a Fornetti New
Times hasábjain minden számban több fejlesztésről is beszámolunk. Most épp egy robotokból álló gyártósor tesztüzeméről írhatunk.

Details

Süsd meg otthon a kedvenc Fornettidet!

A koronavírus-járvány következtében kialakult nehéz és embert próbáló körülményekre a Fornetti gyorsan és határozottan reagált. Elindította „Süss otthon!” kampányát, amelynek az a lényege, hogy a vásárlók a boltokban immáron a fagyasztott termékekhez is hozzájuthatnak. Ha ez megtörtént, nincs más teendő, mint választani a felkínált 14 termékből, és az otthoni sütőben elkészíteni azokat.

Details

Begurultunk

A Fornetti fennállása óta állandó résztvevője a különböző kulturális és könnyűzenei fesztiváloknak, és a partiszezon nyitóbulija szinte mindig a februári busójárás Mohácson. Idén sem volt ez másként, az esemény pedig azért volt különleges, mert a cég itt próbálta ki az új árusító furgonját.

Details

Segítsünk együtt!

Segítsünk együtt! Pénzadomány-gyűjtő Facebook-kampány indult a hazai betegellátó intézményeknek. A Fornetti Group egymillió forintot ajánlott fel a járvány elleni küzdelemhez, és erre biztatja a partnereit is „Segítsünk együtt!” címmel pénzadomány-gyűjtő Facebook challenge-játékot indított a Fornetti Group. A cég az ismert és elismert gyermekorvos Dr. Novák Hunor példáját követte, aki március elején egymillió forintot ajánlott fel non-invazív légzőmaszkok beszerzésére.

Details

Együtt vezetnek

A Fornetti is támogatja Szabó Zsolt Dávid autóversenyzői karrierjét Együttműködési megállapodást kötött Szabó Zsolt Dávid autóversenyző és a Fornetti. A cég jóvoltából Zsolt követői mostantól közelebbről is megismerhetik a tehetséges sportoló mindennapjait. „Hatalmas büszkeség számunkra, hogy bejelenthetjük, hogy közös útra lépünk Magyarország legnagyobb és legsikeresebb pékipari vállalatával, a Fornettivel” – jelentette be Szabó Zsolt Dávid, aki az idei szezont egyetemi tanulmányai miatt kihagyta, és jelenleg arra készül, hogy minél jobb állapotban térhessen vissza a versenypályára.

Details

Új „csomagolást” kaptak a Fornetti pékárui

A Fornetti nemcsak az ízekben keresi mindig az újat, a csomagolásban sem adja alább: követi a trendeket, keresi az egyedit, a fornettis színvilágot és életérzést. Az eredmény nem maradhat el: közel egy év tervezés és munka után ma már új zacskóban lehet hazavinni a Fornetti pékáruit.

Details

Három millió eurós fejlesztés

Fornetti kiskunfélegyházi gyárában a cég közelmúltjának legnagyobb fejlesztését vezényelték le. Nagyobb kapacitású lisztbehívó rendszert, automatizált csomagolósort építettek, és a kocsis rendszerű kelesztő, sokkoló gyártási folyamatot itt is felváltotta a kelesztő- és fagyasztótornyos rendszer. A fejlesztésről Hajdú Gábor műszaki és üzemeltetési igazgató számolt be lapunknak.

Details

Fornetti Piknik

Idén már második alkalommal szervezték meg a Fornetti családi napját. A menedzsment tavaly döntött úgy, hogy a karácsonyi ünnepi találkozó mellett - ahol csak a munkatársak vesznek részt – egy olyan eseménnyel is kedveskednek a munkavállalóknak, ahol a családtagokat is vendégül látják.

Details

Fornetti Fesztiválok

Fornetti-vakáció fesztiválüzemmódban. Ha nyár, akkor fesztivál, és ha fesztivál, akkor Fornetti roadshow. Ahogy tavaly, úgy idén is felültünk a buli szerelvényre, és jártunk sportos napokon, terápiás táborban és sok-sok könnyűzenei fesztiválon. Most felidézzük az élményekben gazdag kalandozásunkat.

Details

Változások az ügyvezetői pozícióban

Az ARYZTA AG kötelékében töltött nyolc év után Balthas Klein, a Fornetti Csoport operatív és adminisztratív ügyvezető igazgatója úgy döntött, hogy a jövőben az ARYZTA-n kívül keres új kihívásokat. Az anyavállalat a Fornetti Csoport megnevezett ügyvezető igazgatói teendőinek ellátására Bánhidi Attila kereskedelmi és marketing igazgatót kérte fel.

Details

Gyakornoki program

Egy igazán sikeres program - Négy hónap alatt bizonyíthatnak a tanulók. A Fornetti gyakornoki programja már három éves múltra tekint vissza. A középfokú iskolák növendékei négy hónapig dolgoznak a Fornettinél, határozott idejű munkaszerződéssel, rendes fizetésért. És ha minden stimmel, jöhet a teljes értékű munkavégzés.

Details

Internorga kiállítás Hamburgban

Márciusban az Aryzta Food Solution meghívására kiállítóként vett részt a Fornetti a hamburgi Internorga nemzetközi élelmiszeripari szakkiállításon és konferencián. Európa egyik legrangosabb gasztronómiai bemutatója olyan szakmai esemény, ahol élelmiszeripari, sütő- és cukrászipari, szálloda- és vendéglátóipari, gasztronómiai, valamint csomagolóipari kiállítók mutathatják be innovációikat, termékeiket és szolgáltatásaikat.

Details

A Fornetti-hálózat Cipruson is megkezdte terjeszkedését!

Doris Bociort, Fornetti Románia marketing koordinátora és közkapcsolatokért felelős menedzsere büszkén számol be a cég egyik legújabb nemzetközi sikeréről, melynek során a Fornetti-hálózat immár Cipruson is megkezdte terjeszkedését.

„A kölcsönös előnyökkel járó együttműködés kezdete egy 2016-os kiállításig vezethető vissza, ahol a ciprusi partner kereste meg a Fornettit, és az első találkozástól a szerződés aláírásáig mindössze 3 hónap telt el.

Details

Gasztroblogger szendvicsreceptek

Gasztrobloggerek készítettek BakeFitt alapú szendvicsrecepteket. Olaszos bresaola bagett, teriyaki csirkés valamint a kakukkfüves-ricottás szendvics őszibarackkal - a Városi Konyha, a Kreatív Séf és a Breakfast Lover Lili gasztrobloggerei 2017 augusztusában a  Fornetti segítségével megmutatták, hogy egy szendvics jóval több lehet a sonka plusz lapkasajt kombinációjánál. Az ínycsiklandozó receptjeikben egy dolog még biztosan közös a fantasztikus ízeken kívül: mindegyik a szénhidrátcsökkentett BakeFitt bagetteket veszi alapjául.

Details

FFB Oktogon

Megnyitotta eddigi legmodernebb FFB – Fornetti Food and Beverage látványpékségét az idén húszéves születésnapját ünneplő Fornetti. A Budapesten, az Oktogon téren található üzlet a nemzetközi trendeknek megfelelő, kibővült kínálattal, megújult, fiatalos arculattal és önkiszolgáló rendszerrel várja a vásárlókat. Hamarosan újabb FFB látványpékség szaküzletek nyílnak a fővárosban és vidéken egyaránt; a bolttípust emellett a külföldi piacain is meghonosítaná a Fornetti, amely az elmúlt két évben számos új országban jelent meg a termékeivel.

Details

Tehetséggondozó programot indít a Fornetti

A 2017-es évben is folytatja az SOS Gyermekfalvak aktív támogatását a Fornetti Kft.: a tavalyi, közel 1,146 millió forintos adomány után a cég továbbra is ingyenesen biztosít reklámfelületet a zacskóikon a szervezet adományvonalának, de emellett az idén már a nevelőszülőknél élő gyerekek tehetséggondozását is segíti.

Details

Együtt szárnyalunk

Együtt szárnyalunk – hatalmas szülinapi rendezvénnyel ünnepelte születésnapját a Fornetti. A 2017-es év különleges a Fornetti számára, hiszen a cég fennállásának 20. évfordulóját ünnepelhette idén. A két évtizede tartó sikersorozat méltó megkoronázása volt a szeptemberi Fly Fornetti fantázianevű születésnapi rendezvény, amelyet a Terminal1 Event Centerben rendeztek meg. A közel 650 fős rendezvény szervezői igazán kitettek magukért, ugyanis minden tekintetben sikerült egy, a megszokottól eltérő eseményt létrehozni.

Details

Fornetti az Internorgán is

Büszkék vagyunk arra, hogy Európa egyik legjelentősebb élelmiszeripari kiállításán mutathatjuk be Hamburgban a Fornetti termékeit a német piac számára. A hamburgi Internorga Európa egyik legrangosabb gasztronómiai kiállítása; a 2017-es eseményen a Fornetti az Aryzta AG égisze alatt mutatta be kínálatát.

Details

Fornetti Családi Nap

Több mint 1200 résztvevő ünnepelte a cég 20. szülinapját – a szórakoztató programok mellett sok önkéntes gyülekezett a Vörös Kereszt véradóstandjánál is.

Details

BÉREMELÉSSEL INDULT AZ ÉV A FORNETTINÉL

Nőtt a minimálbér és a garantált bérminimum 2017-ben, ugyanakkor csökkentek a munkáltatói járulékok. A Fornetti a kötelezőnél jelentősen nagyobb mértékben emelte alkalmazottai fizetését, minden egyes dolgozó bruttó 96 ezer forinttal vihet többet haza 2017-ben, mint egy évvel korábban.

Details

ÜNNEPÉLYES KÓSTOLÓ

Ünnepelni közösen jó: a huszadik születésnapja alkalmából az ország vezető gasztromagazinja, a NoSalty munkatársait, illetve bloggereket hívott meg a Fornetti a budapesti Ferenciek terén található zászlóshajó Fornetti Food and Beverages üzletbe egy termékkóstolóval egybekötött látogatásra. A jó hangulatú esemény egy részét a NoSalty élő Facebook videóban is közvetítette, amelyet már közel harmincezren tekintettek meg a közösségi oldalon.

Details

ROMÁNIÁBAN IS TAROLT A FORNETTI

A Román Kereskedelmi Kamara a legjobb pékipari vállalkozásnak járó díjjal ismerte el a Fornetti romániai leányvállalatának 2015. évi teljesítményét.

Az ország legjobban teljesítő pékipari vállalkozásának választotta a román Országos Kereskedelmi Kamara a Fornetti Romániát, a magyar gyökerű nemzetközi Fornetti Csoport tagvállalatát a 2016. november 10-én, Bukarestben megtartott rendezvényén. A 2015-ös év teljesítményét az ipari nagyvállalatok kategóriában, a kenyértermékeket, süteményeket is friss péktermékeket gyártó vállalkozások között értékelte a legjobbra a romániai szakértői döntőbizottság.

Details

Fornetti üzletek a SuperStore-díjátadón

Rangos szakmai elismerést kapott két megújult arculattal rendelkező Fornetti-üzlet: a Ferenciek terén elhelyezkedő, a vállalat új street food koncepciójának jegyében életre keltett önkiszolgáló Fornetti Food & Beverage bolt, valamint egy szolnoki Coop-ban található péksarok is SuperStore díjat nyert. Az elismeréseket a hazai és nemzetközi szakmai zsűri a dizájn, az árubemutatás és a kiszolgálás minőségének szempontjait is figyelembe véve ítélte oda.

Details

Lezárta fejlesztési programjának első, 600 millió forintos ütemét a Fornetti Csoport

Lezárta első, a vállalat és a partnerek növekedését támogató, 6 hónapja indított fejlesztési programját a Fornetti Csoport. A 600 millió forint összértékű fejlesztési program első elemeként a vállalat tavaly Kiskunfélegyházán alakított ki egy új bútorgyártó üzemet, ezt követte a program második ütemében a romániai pékáru gyártóüzem termelőkapacitásainak most lezárult bővítése, miközben a program harmadik elemeként a vállalat csoportszinten 38 új jármű üzembe állításával modernizálta szállítókapacitásait. 

Details

TOVÁBB BŐVÜL A FORNETTI REPERTOÁRJA

Új üzletláncban új termékpaletta. A tudatos fogyasztókat megcélzó termékekkel, sajátmárkás üdítőkkel, street food kínálattal, valamint korszerű arculattal várja régi és új vásárlóit legújabb üzlettípusában a Fornetti. Magyarország vezető fagyasztott pékáru gyártója a „Fornetti Food and Beverage” (FFB) üzletlánc első boltját a Ferenciek terén április elején nyitotta meg; az új üzlettípus lesz a nyugat-európai terjeszkedés zászlóshajója is.

Details

Egyéves gyakornoki programot indít a Fornetti

2016 augusztusában elindítja 12 hónapos, „A holnap szakembere” névre keresztelt gyakornoki programját a Fornetti Csoport.

Az élelmiszerek jelentősége az elmúlt néhány évtizedben felértékelődött a modern társadalmak számára, az étel elérhetősége alapvetően határozza meg ezen társadalmak tagjainak életmódját, lehetőségeit. Míg alig két évszázada az emberek döntő többségének volt valamilyen közvetlen kapcsolata az élelmiszer-előállítással, ma már a több mint 300 millió európai lakos többségének nincs meg a tudása (és sok esetben a lehetősége sem) arra, hogy megtermelje maga számára az élelmiszert.

Details

Fornetti lett az év franchise hálózata

Teljesítménye alapján a Fornettit választotta a tavalyi év franchise hálózatának a Magyar Franchise Szövetség, amely minden évben az országos lefedettséggel és szakmai ismertséggel, illetve legalább öt éve működő hálózattal bíró hazai vállalkozások közül választja ki a győztest. Sebastian Gooding, a Magyarországon piacvezető és az elmúlt kilenc hónapban a bővülő hazai és külföldi értékesítés révén 10 százalékkal erősödő Fornetti ügyvezető igazgatója szerint az elismerést a partnerekkel közös növekedést megcélzó vállalati stratégia következetes megvalósításának köszönhetik. Ennek kiemelt elemei a piaci trendek és fogyasztói szokások nyomon követése, a tudásmegosztás, a kiemelkedő értékesítés támogatás és az elkötelezett munkatársak. A mostani sikerek alapján a Fornetti nyáron már a német fogyasztókat veszi célba.

Details

Teljes paradigmaváltás előtt az élelmiszeripar

A fogyasztói magatartás tudatosabbá válása, az élelmiszerekkel szembeni igények változása teljes paradigmaváltásra készteti a hazai élelmiszeripart, amely a korábbi termelés fókuszú működésről a fogyasztói elvárások minél teljesebb megismerésére és kielégítésére kell átálljon – állapították meg egybehangzóan a résztvevők a Fornetti Kft., a Földművelésügyi Minisztérium, a Funkcionális Élelmiszerlánc Terméktanács és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal közös rendezésű konferenciáján 2015. december 11-én, Budapesten.

Details

Nagylelkű adomány az SOS Gyermekfalvaknak

Az SOS Gyermekfalvak működését nagylelkű adománnyal segítette a Fornetti Kft.

A Mikulás napi jótékonysági rendezvényen a Noir Színház az SOS Gyermekfalvak részvételével jótékonysági előadást szervezett hátrányos helyzetű gyermekek számára a budapesti Duna Palotában. A rendezvény a Fornetti Kft. támogatásával egészült ki.

Details

ÚJ ASZTALOSÜZEM NYÍLT KISKUNFÉLEGYHÁZÁN

Ünnepélyes keretek között megnyitotta kapuit a Fornetti Kft. kiskunfélegyházi bútorgyártó részlege az Izsáki út 26. sz. alatt.

A Fornetti Csoport 2 millió Euros befektetési tervének első eleme megvalósult az Asztalosüzem indításával. A befektetési terv keretében szereplő elemek mind a Fornetti Csoport stabilitását, és további növekedését szolgálják. Mindenképpen fontos ezek között a partnerekkel való kapcsolat erősítése. – nyilatkozta Sebastian Gooding, a Fornetti Group ügyvezető igazgatója a városunkban megnyíló bútorüzem kapcsán.

Details

A Coop Rally Fornetti fordulója

Fornettivel tankoltak a Coop Rally versenyzői

2015. szeptember 10-én a kecskeméti Fornetti gyár volt az egyik kiemelt állomása az immáron 10. alkalommal megrendezett Coop Rally-nak. A közel 100 csapat részvételével zajló baráti versengés célja, hogy erősítse az együttműködést a magyar üzletlánc partnerei között. A kecskeméti állomáshelyen tartott sajtótájékoztatón Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára kiemelte: a Fornettinek sikerült ötvözni a jó minőségű magyar alapanyagot a kiváló technológiával és a magyar leleményességgel, ezért is szerencsés, hogy talált olyan befektetőt, amely hozzásegíti őket termékeik értékesítéséhez szerte a világon.

Details

Új tulajdonoshoz került a vállalat!

A svájci-ír Aryzta AG 2015. augusztus 4-én megvásárolta a Fornettit, ami egy új fejezetet jelent Magyarország piacvezető pékipari vállalatának történetében. Az ARYZTA nagy örömmel támogatja a Fornettit, hogy meghatározó magyar vállalatból, nemzetközi szinten is elismertté váljon.

Details

Rókalandozó 2015

Lezárult a 2015. évi Rókalandozó játék döntője Kecskeméten az élményfürdőben, a gyereknapon. Ez már a második alkalom volt a játék történetében. A játékban elért legjobb eredmény alapján 15 gyermek személyesen adott számot tudásáról és felkészültségéről. A kis játékosok közel 100 000 Ft értékű sporteszközökkel térhettek haza fejenként.

Details

Megállapodás a kormánnyal

2013. szeptember 20-án, péntek délután a magyar élelmiszeripar tizenhat meghatározó vállalkozásának a képviselőjével írt alá stratégiai szerződést Fazekas Sándor, a Vidékfejlesztési Minisztérium vezetője.
A Fornetti Kft. részéről dr. Szabó József ügyvezető igazgató szignálta a megállapodást. A miniszter az aláírások után elmondta: még több siker, és a magasabb foglalkoztatottság elérése a kormány célja a gazdaság szereplőivel kötött együttműködéseknek.

Details

Példás egymásra találás

A Fornetti támogatási és szponzorációs politikájában a gyermekegészségügy prioritást élvezett és élvez ma is. Ennek a társadalmi felelősségvállalásának egyik megvalósulása a szívbeteg gyermekek gyógyítására létrehozott alapítványának támogatói tevékenysége. A gyermekgyógyászat mellett fontos szempontként kezeli az egészséges társadalom megvalósulásában a gyermekek és fiatalok sportolásra nevelését, sporthoz szoktatását is.

Details

Transz-zsírsavakról

Az utóbbi években egyre többet hallottunk a transz-zsírsavakról, s a vállalati oldal részéről is sok ígéret hangzott el használatuk kiiktatására, csökkentésére. De mik is ezek?
Mik azok a transz-zsírsavak és hogyan jönnek létre?

Details

Fornetti a McLaren F1 autókon

A Vodafone jóvoltából a Fornetti Fagyasztott Pékáru Termelő és Kereskedelmi Kft. logója a Vodafone McLaren Mercedes csapat mindkét autóján megjelenik a Forma-1 Magyar Nagydíj alatt.

A Vodafone jóvoltából már harmadik alkalommal kerülhet fel sikeres magyar vállalkozás logója a Vodafone McLaren Mercedes versenyautóinak oldalára. Idén a közönség a 2009-es világbajnok Jenson Button, valamint a 2008-as világbajnok Lewis Hamilton autóján a Fornetti Kft. logójával találkozhat.

Details

Innováció a Fornettinél

Projekt neve:
„Adalék és tartósítószer mentes bakteriális kovászolású tradicionális kenyér és sós péksütemények, valamint az innovatív termékek nagyüzemi gyártási technológiájának kifejlesztése a Fornetti Kft.-nél”

Details

EU-konform lesz a tepertős pogácsa

Uniós védettségre pályázik a tepertős pogácsa. Az évekkel ezelőtt elindított ügy a végéhez közeledik, ha az uniós tagállamok hat hónap alatt nem emelnek kifogást, akkor a pogácsa hagyományos különleges termék lesz, ezzel az uniós rendszerben a gyengébb védettséget fogja élvezni.

Details

FORNETTI termékek és a zsiradékbevitel

Magyarországon a lakosság jelenlegi (2000-es évek) táplálkozási szokásait tekintve átlagosan 38-40%-ra becsülhető a zsír (és olaj) fogyasztásból származó energia-bevitel. Élettanilag 25% is elég lenne, de ennyi viszont feltétlenül kell, ennek oka – azon túl, hogy az aromaanyagok a zsírokban dúsulnak s ezért a magas élvezeti értékű, jó érzékszervi tulajdonságokkal rendelkező élelmiszerek általában nem zsírszegények.

Details

A Fornetti nem érintett a toxin botrányban!

Fornetti Holding tagvállalatainál folyamatosan nagy hangsúlyt fektetünk az élelmiszerbiztonságra. Alapanyagaink befogadása és felhasználása kizárólag a rendkívül szakszerű laboratóriumi vizsgálati eljárások lefolytatása után valósulhat meg. Liszt alapanyagunk kiváló minősége és élelmiszerbiztonsági megfelelősége érdekében már évekkel ezelőtt kialakítottuk a teljes termelői és feldolgozói integrációt, mely alapján a szántóföldtől a fogyasztó asztaláig végig tudjuk követni termékeink megfelelőségét.

Details

Nemzetközi elismerés

Vállalkozáskutatás Európai Fóruma (European Forum for Entrepreneurship Research - EFER) a Fornetti vállalatot NEW EUROPEAN CHAMPIONS (Új Európa Bajnoknak) választotta.

Details

Mercur Díjat kapott Palásti József

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara megalakulásának 10. évfordulója alkalmából Mercur Díj elnevezésű kitüntetést alapított a rendszerváltás óta eltelt időszakban a magyar gazdaságban kiemelkedő teljesítményt nyújtó vállalkozók, vállalkozásvezetők elismerése céljából.

Details

Amit eddig is tudtunk

Akkreditált külső laboratóriummal bevizsgáltattuk az általunk használt búzaliszt valamint késztermékeink ellenmintáit. A külső laboratórium vizsgálati eredményei megerősítették: a Fornetti által használt lisztben a DON toxin érték jóval a magyar jogszabályban előírt, megengedhető mérték alatt van, következésképpen termékeink élelmiszerbiztonsági mutatói kitűnőek. A Fornettinél az élelmiszerbiztonság már valóban nem csak cél, hanem eszköz a kiváló minőség, a vásárlók megbízható kiszolgálása érdekében!

Details

A válság előtt talán kissé elkényelmesedtünk

Ázsiában terjeszkedik a péksüteményeket gyártó magyar tulajdonú Fornetti, középtávon pedig Amerikát veszi célba - derült ki abból az interjúból, amelyet az [origo] készített Palásti József alapító-tulajdonossal és Szabó Józseffel, a cégcsoport leányvállalatait tömörítő holdingügyvezető igazgatójával. Elismerték, hogy a cég gyors növekedése okozott problémákat, és beszéltek arról, hogy az alapanyagok drágulását kiküszöbölni nem lehet, az élelmiszerek egyre drágábbak lesznek.

Details

Fornetti csak egy van!

Évtizedek óta nem jelent meg igazi magyar élelmiszeripari márka a nemzetközi piacon. Míg a korábbi sztárok szinte nyomtalanul eltűntek, a Fornetti néhány év alatt valóságos diadalutat járt be Európában, és immár a kontinensen kívül is. A „pogácsás lánc” - mintegy 7000 tagot számláló! - boltjait Isztambultól Torontóig megtalálni, és a fejlődés egy percre sem állhat meg. Még akkor sem, ha kiválik egy partner a jól működő hálózatból. Erről, és a Fornetti sikerének titkáról is kérdeztük az alapító tulajdonost, Palásti József pékmestert.

Details

A Fornetti Moszkvában

Az első kiállítás, a Buy Brand 2010 szeptember 21-23-ig tartott. Ez egy Franchise kiállítás volt rengeteg érdeklődővel. A Fornettit döntően az egy-két boltos kiskereskedők keresték meg, de partnerséget ajánlott a piac egyik meghatározó vállalata is, amely Moszkva egyik legnagyobb street food cége. Ők azóta már többször jártak Palásti úrnál személyes megbeszélésen és szeretnének szerződést kötni.

Details

Cookies are small text files used by websites to provide better and more efficient customer experience. According to general regulations we can only store the essential cookies in your browser. To use use other cookies we need your permisson.

By clicking "Authorize all cookies" you'll recieve the best user experience. On the other pages you can authorize different types of cookies one by one.

You can find all information about cookies and privacy protection on the Data protection page.

Without these cookies our website could not give the best customer experience.

By accepting the regulation these cookies are getting authorized.

Name Provider Reason Validity
PHPSESSIDfornetti.huSession ID, helps storing the status between page loadsEnd of session
cookieConsentfornetti.huUsed for storing your cookie settings.1 year
Up