News

Gasztroblogger szendvicsreceptek

Gasztroblogger szendvicsreceptek
2017. 11. 18., Saturday, 08:35

Gasztrobloggerek készítettek BakeFitt alapú szendvicsrecepteket

Olaszos bresaola bagett, teriyaki csirkés valamint a kakukkfüves-ricottás szendvics őszibarackkal - a Városi Konyha, a Kreatív Séf és a Breakfast Lover Lili gasztrobloggerei 2017 augusztusában a  Fornetti segítségével megmutatták, hogy egy szendvics jóval több lehet a sonka plusz lapkasajt kombinációjánál. Az ínycsiklandozó receptjeikben egy dolog még biztosan közös a fantasztikus ízeken kívül: mindegyik a szénhidrátcsökkentett BakeFitt bagetteket veszi alapjául.

Előfordul, hogy az embernek sem energiája, sem ideje nincs sok időt eltölteni a konyhában, mégis ízletes vacsorára vágyik. De olyan is, hogy utazáshoz, vagy a gyereknek az iskolába szeretne valami egyszerre finom és laktató ételt készíteni, gyorsan. Erre tökéletes megoldás a szendvics, amit sajnos még mindig sokan a sonka plusz lapkasajt kombinációval azonosítanak.

Egy szendvics azonban ennél sokkal több is lehet: egyszerre ízletes, tápláló, és egészséges is. Hogy ezt be is bizonyítsuk, megkértük a Városi Konyha, a Kreatív Séf és a Breakfast Lover Lili gasztbloggereit, hogy engedjék szabadon a fantáziájukat, és állítsák össze álmaik szendvicsét a Fornetti BakeFitt termékekből. Így született meg az alábbi három recept, amelyek segítségével biztosan sikert arathatunk a családunk körében.

 

bresaola-szendvics-breafast-lover-lili-k.jpg

1. Breakfast Lover Lili: Olaszos bresaola bagett

Kulcsár Lili, gasztroblogger, világutazó és ez az egyszerű, de annál izgalmasabb olaszos receptjén is meglátszik, amelynek fő alapanyaga a teljes kiőrlésű BakeFitt bagett.

Hozzávalók:

  • 1 db Bakefitt teljes kiőrlésű csavart bagett
  • 4 szelet bresaola
  • 4 szelet mozzarella sajt
  • 1 evőkanál pesto
  • 1 marék rukkola

Elkészítés:

A bagettet félbevágjuk és mindkét oldalát megkenjük vékonyan pesztóval. Az alsó részére tesszük a bresaolát, ezt az olasz különlegességet, ami lényegében szárított marhahús intenzív színnel és füstös, édeskés aromával. Ehhez tökéletesen illik a mozzarella semleges íze, így ezzel is megpakoljuk a szendvicsünket, végül pedig jöhet a rukkola. Ezután már csak annyi a dolgunk, hogy összecsukjuk a szendvicset és élvezzük az ízek harmóniáját.

 

2. A Kreatív séf: Teriyaki csirkés szendvics

A kreatív séf blog szerzője, Debreceni Zoltán, szakács, gasztronómiai szaktanácsadó, kezdő ételfotós és blogger, aki jelenleg az ország egyik legjobb Michelin-csillagos éttermében dolgozik hidegkonyhás pályafőnökként. A Fornetti BakeFitt bagettjéből egy csirkés szendvicset kreált, kifejezetten az ázsiai konyha rajongóinak.

Hozzávalók:

  • 1 db Fornetti BakeFitt teljes kiőrlésű vagy magvas csavart bagett
  • 20 dkg csirkemell filé
  • 1 üveg jó minőségű teriyaki szósz
  • 1 üveg jó minőségű BBQ szósz
  • 10 g fekete szezám mag
  • 10 g szezám mag
  • 2 tojás
  • 1/2 citrom leve és héja
  • 1/2 lime leve és héja
  • piros chili paprika
  • frissen őrölt bors
  • olíva olaj
  • 200 ml szőlőmag olaj
  • 1 teáskanál dijoni mustár
  • 1 csokor menta
  • 1 csokor thai bazsalikom
  • 1 csokor koriander
  • 1 csomag marinált gyömbér
  • 1 szál újhagyma

Előkészítés:

Kezdjük a csirkével. A húst sózzuk, borsozzuk, majd felforrósított serpenyőben kevés olíva olajon körbe sütjük, ezt követően pedig 160 fokos sütőben 75 fokos maghőmérsékletig készítjük. A szárnyasok esetében ez az a hőfok, ahol a mikroorganizmusok már elpusztulnak és a hús kellően omlós és szaftos marad. Ha elkészült, vágjuk nagyon vékony hosszanti szeletekre. Majd 3-4 evőkanál teriyaki szószt keverjünk el ugyanennyi bbq szósszal, adjunk hozzá pirított fekete és fehér szezámmagot, majd jól forgassuk át benne a csirkeszeleteket és hagyjuk állni körülbelül 1-2 órát.

A majonéz elkészítéséhez 1 egész tojást és 1 sárgáját törjünk bele egy keverőtálba, adjuk hozzá a mustárt, a citrom és a lime levét és héját, egy csipet sót és egy kevés őrölt borsot, ezeket keverjük el és folyamatos gyors keverés mellett szépen lassan csurgassuk hozzá a szőlőmag olajat. Az elkészült majonézünket ízesítsük egy kevés finomra vágott chili paprikával.

A fűszereket mossuk meg, csepegtessük le és vágjuk hajszálvékony szeletekre. Karikázzuk fel az újhagymát, keverjük össze a zöld fűszerekkel és egy kevés finomra vágott chilivel, locsoljuk meg egy kevés olíva olajjal.

Összeállítás:

A bagettet kevés olíva olajon pirítsuk meg egy forró serpenyőben, vágjuk félbe, majd mindkét vágott felét kenjük meg vékonyan a majonézzel, és fedjük be a hússzeletekkel. A húsra jöhet a marinált gyömbér arra pedig a fűszersaláta és végül a bagett másik felével tesszük fel a képzeletbeli koronát erre a nagyszerű és laktató szendvicsre.

 

oszibarackos-szendvics-k.jpg

3. Városi Konyha: Kakukkfüves-ricottás szendvics őszibarackkal

Vermes Viki, a Városi Konyha blog szerzője azt állítja magáról, hogy se nem szakács, se nem gasztroblogger, mégis elképesztő ételköltemények kerülnek ki a kezei alól, mégpedig azért mert szenvedélye a főzés, szeret jókat enni és ezt másokkal is megosztani. A Fornetti szendvicsek megálmodásakor szerette volna, ha azok tükrözik az ízlését és követik az egészségtudatos vonalat is, így született meg ez a kakukkfűvel megbolondított különlegesség.

Hozzávalók

  • 1 db Fornetti Bakefitt teljes kiőrlésű csavart bagett
  • 3 evőkanál ricotta
  • fél marék apróra vágott, friss kakukkfű
  • 1 őszibarack
  • 1 evőkanál méz
  • só, bors

Elkészítés

A ricottát tegyük egy tálba, sózzuk, borsozzuk meg, majd adjuk hozzá a kakukkfüvet és keverjük össze. Tegyük félre, hogy az ízek kellőképen összeérjenek.

Az őszibarackot mossuk meg, húzzuk le a héját, távolítsuk el a magját, majd vágjuk gerezdekre. Az előkészített szeleteket tegyük egy forró grill serpenyőbe, vagy elektromos grillre, és süssük meg. Ha kész, tegyük egy tálba, és csurgassunk rá mézet.

A bagettet hosszában vágjuk félbe, az alsó felét kenjük meg a fűszeres ricottával. Fektessük rá a sült őszibarackot, majd tegyük rá a bagett felső részét.

A bloggerek receptjei és fotói az alábbi linkeken is megtalálhatók:

http://varosikonyha.blog.hu

https://www.facebook.com/BreakfastLoverLili

Cookies are small text files used by websites to provide better and more efficient customer experience. According to general regulations we can only store the essential cookies in your browser. To use use other cookies we need your permisson.

By clicking "Authorize all cookies" you'll recieve the best user experience. On the other pages you can authorize different types of cookies one by one.

You can find all information about cookies and privacy protection on the Data protection page.

Without these cookies our website could not give the best customer experience.

By accepting the regulation these cookies are getting authorized.

Name Provider Reason Validity
PHPSESSIDfornetti.huSession ID, helps storing the status between page loadsEnd of session
cookieConsentfornetti.huUsed for storing your cookie settings.1 year
Up