Menedzsment

Sebastian Gooding, Chairman

Sebastian Gooding 2015-ben csatlakozott a Fornetti Csoporthoz, ahol a vezérigazgatói tisztségét 2015 augusztusától 2017 májusáig töltötte be. 2017 júniusában nevezték ki a Fornetti Csoport Elnökének. Ezt megelőzően az ARYZTA  Europe számos vezető pozícióját töltött be, majd 2012-ben csatlakozott az Aryzta AG-hez. Sebastian Gooding az Aryzta Europe operációs igazgatója, és az ARYZTA Germany ügyvezetője. Valamint továbbra is az ARYZTA CEE elnöke. Sebastian Gooding nős, három gyermeke van. Szabadidejét legszívesebben családjával tölti, síel, búvárkodik és sokat olvas. 

Balthas Klein CEO

1981-ben született a németországi Stuttgartban. Kereskedelmi iskolát követően közgazdasági felsőfokú tanulmányokat folytatott németországi Würzburg-ban. 2010-ben csatlakozott az Aryzta csoporthoz, ahol különböző pozíciókat töltött be az Aryzta Food európai beszerzési központjában és az Aryzta ázsiai dívizójában, mielőtt csatlakozott az európai beruházási csoporthoz.

2015 januárjában csatlakozott a Fornettihez, mint stratégiai ügyekért felelős ügyvezető, 2017 júniusától pedig a cég vezérigazgatója.

Bánhidi Attila CCMO igazgató, ügyvezető

1970. október 8-án született. Két leánygyermeke van. Nyelvtagozatos gimnázium után a Kereskedelmi és Vendéglátó Ipari Főiskolán szerzett diplomát. A Fornettit megelőzően a Mocca Negra Zrt. vezérigazgatója volt. 2010 óta a Fornetti kereskedelmi igazgatója. Sikeresen vezényelte le az Új Idő programban a teljes franchise hálózat átalakítását, 4 üzlettípusba kategorizáltan megújítva valamennyi franchise partner-szerződést. Ez együtt járt az üzletek teljes megújításával, átalakításával, ami tartalmazott két arculatváltást is. A hálózatos kereskedelmi üzletekben új bolttípus, a péksarkok kialakítása indult meg gyors ütemben. Nevéhez fűződik a láncba tömörült hálózatos kiskereskedelemben, a Retail üzletág sikeres nemzetközi beindítása is.

Kevés szabad idejét gyermekeivel, illetve sportolással tölti. Korábban a nehézatlétika több ágát művelte, így a sport lételemévé vált. Az utóbbi években erőemeléssel és testépítéssel foglalkozik. A sport mellett hobbija még az autó és a kutyatenyésztés.

Kovács Zoltán CFO igazgató, ügyvezető

1978. szeptember 1-jén született. Egy kisfiú és egy kislány édesapja. Középiskolába Kecskeméten, az ÁFEOSZ-ba járt. Tanulmányi eredménye alapján felvételi nélkül került be Győrbe a Számviteli Főiskolára. Első diplomáját számvitelből, másodikat pénzügyből szerezte. Első munkahelye a Fornetti, ahol 2000 óta dolgozik különböző pénzügyi területeken. Legnagyobb szakmai kihívás számára, hogy a Fornetti fejlődése során mindig új és új irányokat talál, nincs sablonosság, folyamatosan meg kell felelni az új helyzeteknek, elvárásoknak. Munkája mellett három éve a Kecskemét Közbiztonságáért Közalapítvány pénzügyeit is intézi, természetesen díjazás nélkül.

Hobbija a horgászás.

Vidács Gyula COO igazgató, ügyvezető

1959. július 21-én született Kiskunfélegyházán. Két felnőtt gyermeke édesapja. 1979-óta dolgozik a kereskedelemben. A Fornetti Kft. irányításában 1998-tól vesz részt. Vezetésével lett kialakítva a Fornetti franchise értékesítési hálózata. A vállalat külföldi piaci terjeszkedésében kiemelkedő szerepet vállalt. Dolgozott Lengyelországban, Romániában és Bulgáriában is, valamint a Fornetti Európa Kft. ügyvezetője is volt.

A Magyar Franchise Szövetség elnökségében 2006-tól aktívan részt vesz.

Hobbija az utazás és a természetjárás.

Fornetti Márkanagykövet

Palásti József pékmester, Fornetti Márkanagykövet

A világon valamennyi pékmester számára nehezen megválaszolható az a kérdés, hogy a saját termékeit szereti-e jobban vagy a saját vásárlóit. Úgy gondolom, a jó válasz az, hogy egy mesterember a termékein keresztül szereti a vásárlóit – az embereket. Abban biztos vagyok, hogy a mesterség tudása egymagában kevés a tartós piaci sikerhez, hiszen a piacon a vásárló elsősorban ember, akit szeretni kötelességünk, ugyanis ha munkánkon keresztül nem tudunk szeretetet sugározni felé, akkor ő sem fog minket szeretni.

A Fornetti Franchise-ban valamennyi munkatársammal együtt mi mindennap a mesterség és embertársaink szeretetét formáljuk meg termékeinken keresztül a legnagyobb alázattal. Ezzel a filozófiával közel tíz esztendő alatt teremtettünk öt ezer munkahelyet, hódítottunk meg több millió vásárlót és emelkedtünk az iparág legnagyobbjai közé Európában.

Benke Márton pénzügyi igazgató

1987. október 20-án született, Szolnokon, főiskolai tanulmányait szülővárosában végezte pénzügy-számvitel szakon, controlling szakirányon.

Pályafutását controllerként kezdte, először húsiparban majd az autóiparban tevékenykedett, ezt követően tért vissza az élelmiszeriparba, 2014. áprilisától a Fornetti munkatársa, controllerként.

Izgalmas kihívás volt számára a cégvásárlást megelőző átvilágításon egy remek csapattal helytállni. Az Aryzta cégcsoport pénzügyi rendszerébe, folyamataiba való integrálódás jelenti számára a folyamatos szakmai fejlődési lehetőséget.

2015. novemberétől a Fornetti Csoport controllere, 2016. augusztusától a Fornetti Kft. pénzügyi igazgatója, a pénzügyi, számviteli, számlázási és controlling osztályok munkáját fogja össze és irányítja.

Szabadidejét párjával, kirándulással, filmnézéssel szereti tölteni. Szenvedélye a népzene és a néptánc, utóbbit aktívan űzi 7 éves kora óta egy együttes tagjaként.

Fekete Jenő logisztikai igazgató

1979. január 29-én született. Nős, két gyermek édesapja. Kecskeméten a Kandó Kálmán Szakközépiskolában végzett Elektrotechnikai műszerész szakon, majd tanulmányait szintén Kecskeméten a Gépipari és Automatizálási Műszaki Főiskolán folytatta, ahol Mérnök Informatikus diplomát szerzett. 2000-ben a diploma átvétele után pályakezdőként helyezkedett el a Fornetti Kft.-nél informatikus munkakörben. Később informatikai csoportvezető, majd anyag és áruforgalmi vezető,  2008-tól pedig a cég logisztikai igazgatója lett. Ezen időszak alatt logisztikai ismereteit folyamatosan bővítette, valamint képesítést is szerzett tudásáról.

A legnagyobb motiváció számára, hogy a Fornetti Kft. fejlődési fázisaiban szinte a kezdetektől részt vehetett, tudásával előresegíthette a fejlődést, és a jövőben folytathatja ezt, köszönhetően a Fornetti Kft. innovációs politikájának. Szerencsésnek mondhatja magát, hogy a Fornetti Kft. sikertörténetéhez egy ilyen Csapattal hozzá tudott és tud tenni.

Szabadidejét családjával és sportolással tölti.

Hajdú Gábor műszaki és üzemeltetési igazgató

1982. április 30-án született. Egy kisfiú édesapja. Budapesten a Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen villamosmérnökként végzett, majd a Szent István Egyetemen gazdálkodás és menedzsment szakos diplomát szerzett. A Ganz Elektro Közlekedési Zrt-nél kezdett dolgozni, majd a kunszentmiklósi AREVÁ-nál dolgozott, 2007 óta pedig a Fornetti munkatársa. Élete nagy részét a munka tölti ki, törekvése, hogy ezt a magyar tulajdonú vállalkozást úgy segítse, hogy az minél hatékonyabban és gazdaságosabban tudjon működni. Két gyáregység tartozik irányítása alá, a kecskeméti, illetve a kiskunfélegyházi, ezeknek a továbbfejlesztése nagy kihívást jelent számára, hogy minél jobban tudják kiszolgálni a magyar és külföldi vásárlókat.

Szabad idejében sportol és az internet segítségével tovább képezi magát valamint nyelvtudását is gyarapítja.

Jeszenői Attila informatikai igazgató

1968. február 24-én született. Egy kislány édesapja. Közlekedési Főiskolát végzett Győrben. Az informatikába első munkahelyén, a Bajai Volánnál szerelmesedett bele. A Fornetti előtt közlekedési vállalatoknál, illetve a Magyar Postánál, valamint Palásti József előző vállalkozásában dolgozott. A Fornettiről azt tartja, hogy az az élete. A rendszerbeli folyamatok érdeklik, azoknak is a back office, a háttér oldala.

Szabad ideje jelentős részét is számítógépnél, illetve a családdal tölti. Ha ki akar szabadulni, akkor motorra ül. Hobbija a motorozás.

Kelemen Szilárd, nemzetközi franchise és concept üzletág igazgató

 1986-ban született, a humán tagozatos gimnázium elvégzése után a Szegedi Tudományegyetem Élelmiszeripari Karán folytatta tanulmányait, közgazdász szakon.

A diploma megszerzését követően a kereskedelemben kezdett dolgozni online hirdetési felület értékesítőként, majd 2009-ben csatlakozott a Fornetti csapatához. Két évig területi képviselőként, majd üzletkötőként dolgozott, így fontos és értékes tapasztalatokat szerzett a franchise piac fejlesztése és bővítése terén. 2012-től 2014-ig budapesti régióvezető, ezt követően a Fornetti Románia kereskedelmi igazgatója.

A nemzetközi franchise és concept üzletág igazgatói feladatokat 2016 decemberétől látja el. Szabadidejét túlnyomórészt nemrégen született ikerfiainak, valamint a csillagászatnak, a zenének és az irodalomnak szenteli.

Kis Mihály fejlesztési igazgató

1971. február 27-én született. Három gyermek apja. Nagykőrösön a Toldi Szakközépiskolában végzett, pékmester. Kecskeméten egy tsz pékségben kezdett dolgozni, amely a Fornetti jelenlegi helyén működött. Később Palásti József pékségében dolgozott, aztán tanulni indult magyarországi és nyugat-európai pékségekbe. 2001 óta dolgozik a Fornettinél. Legnagyobb kihívásnak a piacnak történő megfelelést tartja. A piac a Fornettit utánozza, tehát a fejlesztőknek mindig a piac előtt kell járniuk, vagyis állandó készenlétben vannak, amihez elengedhetetlen a folyamatos információ-szerzés.

Szabad idejében horgászik, és galambász. Különleges keringő galambokat gyűjt, amelyekkel számos kiállításon szerzett díjakat.

Kiss Norbert termelési igazgató

1984. február 7-én született Nyírbátorban. Nős, két fiúgyermek édesapja. Nyíregyházán a Westsik Vilmos Élelmiszeripari Szakközép Iskolában végzett pék-cukrász szakon.

A Mátészalkai Sütőipari Vállalat Nyírbátori gyárában kezdett el dolgozni, mint pék.
2005-ben csatlakozott a Fornetti csapatához, ahol a termelés különböző munkaterületein próbálhatta ki magát. 
2010-től beüzemelő fejlesztőként a külföldi leányvállalatok munkáját segítette az új technológiák oktatásával és telepítésével. 
2016 júniusától termelési igazgatóhelyettes. 2017 augusztusától termelési igazgató. 
Nagy és izgalmas kihívást jelent számára és munkatársai számára egy ilyen sikeres vállalat termelésének koordinálása, minőségi és élelmiszerbiztonsági szempontból is kiemelkedő termékek előállítása. 
Fontos számára a folyamatos önképzés, és az új technológiák megismerése.
Szabadidejét leginkább családjával, olvasással és sportolással tölti. Lelkes rajongója a technikai sportoknak, különösen a WTCC és a Moto GP eseményeit kíséri kiemelt figyelemmel.

Lencsés Sándor, magyarországi franchise és concept üzletág igazgató

Lencsés Sándor 1981-ben született. Német szakos tanító diplomája megszerzése után, 2004-ben helyezkedett el a Fornetti Kft-hez kereskedelmi képviselőként, amelynek során átfogó piaci ismereteket szerzett. Kiemelkedő kommunikációs és szervezési képességeit kamatoztatva régióvezetőként folytatta a pályafutását, ahol sokat tett az értékesítési helyek minél hatékonyabb működéséért.

2016 decemberétől a Magyarországi Franchise és Concept Üzletágvezetője – szakmai tapasztalata komoly támogatást jelent a Fornetti kereskedelmi csapatának.

Sándor három gyerek édesapjaként szabadidejét leginkább a családjával tölti. Érdeklődéssel figyeli az angol és a spanyol labdarúgás, valamint a Forma-1 eseményeit.

Papp Gábor franchise műszaki igazgató

1975. december 2-án született. Egy kislány és egy kisfiú édesapja. Mezőgazdasági, vám ügyintézői tanulmányok után felsőfokú végzettséggel rendelkezik. Korábbi munkahelyén ismerték meg szakmai és emberi kvalitásait és hívták 2004-ben a Fornettihez. Itt folyton változó, új feladatok várják, amelyek naprakész pontos megoldása nagy kihívás számára.

Szabad idejét elsősorban a családdal tölti, másodsorban verseny kutyázik. Malinois munka-kutyájával nyomozás, őrző-védő feladatok megoldásában versenyeken indul.

dr. Süth Miklós stratégiai igazgató

1971-ben Pápán született. Nős, négy gyermeke van. Állatorvosdoktor (1996.), Élelmiszer-higiénikus szakállatorvos (1998.), Szakokleveles TQM szakértő (2001.). Az Állatorvostudományi Egyetemen szerzett diplomái után oklevelet szerzett a Budapesti Gazdasági Főiskola, Külkereskedelmi Főiskolai Karán.

2010-től stratégiai igazgatója a Fornetti Franchise-nak. Előtte az Állatorvostudományi Egyetem Élelmiszer-higiéniai Tanszékének tudományos munkatársa, majd a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium Állategészségügyi és Élelmiszerellenőrzési Főosztály Élelmiszerbiztonsági és Minőségellenőrzési Osztálya tanácsosa, később az Országos Élelmiszervizsgáló Intézet igazgató főállatorvosa ezt követően a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium Állategészségügyi és Élelmiszer Ellenőrzési Főosztály főosztályvezetője, országos főállatorvos, majd az Élelmiszer-lánc Biztonsági, Állat- és Növényegészségügyi Főosztály főosztályvezetője, országos főállatorvos, később az Élelmiszer-lánc felügyeleti Szakállamtitkárság szakállamtitkára, országos főállatorvos. Az élelmiszerhigiéniával, élelmiszerbiztonsággal foglalkozó több nemzetközi munkabizottságnak és szervezetnek tagja, a Funkcionális Élelmiszerlánc Terméktanács alapító elnöke.

Amellett, hogy szakmai tudása beépül a Fornetti egészségtudatos termékstruktúrájába és termelési rendszerébe, korábban megszerzett külföldi szakmai kapcsolatai hozzájárulnak új piacok megszerzéséhez is.

Kevés szabadidejét gyermekeivel tölti, olvas, zenét hallgat, utazik, rendszeres színház, hangverseny és étterem látogató.

Szabó S. András táplálkozástudományi szakértő

Szabó S. András vegyészmérnök (Veszprémi Egyetem, 1971), környezetvédelmi szakmérnök (BME, 1976). A Budapesti Corvinus Egyetem Élelmiszertudományi Kara Élelmiszerkémiai és Táplálkozástudományi Tanszékének egyetemi tanára. Több folyóirat szerkesztője, szerkesztőbizottsági tagja, több hazai és nemzetközi tudományos szervezet tagja és vezetőségi tagja. Az ISFP elnöke. Számos magyar, angol, német és orosz nyelvű publikáció és 12 szakkönyv szerzője.

Egyetemi doktor (ELTE, 1975), a kémiai tudomány kandidátusa (1982), a mezőgazdasági tudomány doktora (1992), izotóptechnikai szakértő (1974) és MÉTE minőségügyi szakértő (1994). Orosz (1972), német (1975) és angol (1986) nyelvből állami nyelvvizsgával rendelkezik, s tárgyalóképes nyelvismerettel. Egyetemi magántanár (1996, TF), egyetemi tanár (1997). 1998 és 2001 között Széchenyi Professzori ösztöndíjas. Több országban megfordult ösztöndíjasként, ill. vendégelőadóként.

Oktatási, publikációs, tudományszervezői és kutatási tevékenysége elsősorban a következő területeket érinti: táplálkozástudomány, élelmiszerfizika, dietetika, élelmiszeripari minőségellenőrzés és minőségszabályozás, műszeres élelmiszeranalitika, ionizáló és nem ionizáló sugárzások alkalmazása az élelmiszergazdaságban, élelmiszerek érzékszervi vizsgálata, mikroelemek a táplálékláncban, ökológia és környezetvédelem, sporttudomány, sporttáplálkozás, a táplálkozás-élettan speciális területei, oktatáspolitika.

Nős, 4 gyermek édesapja. 2 felnőtt leánya közül az egyik közgazdász, a másik építészmérnök. Idősebb fia műegyetemi hallgató, a kisebb pedig még óvodás.
 

Szilágyi György minőségirányítási igazgató

1980. augusztus 27-én született. Nős, egy gyermek édesapja. A Toldi Miklós Élelmiszeripari Szakközépiskola után a Szegedi Tudományegyetem Élelmiszeripari Karán, minőségbiztosítás és termékfejlesztés szakágon szerzett élelmiszer-technológus mérnök diplomát. Pályakezdőként is az élelmiszeriparban helyezkedett el, 2006 óta a Fornetti munkatársa, 2011 óta a vállalat minőségirányítási igazgatója. Céltudatosan készült arra, hogy az élelmiszerbiztonsággal, ezzel a dinamikusan fejlődő szakiránnyal foglalkozhasson. Nagy kihívást jelent számára és munkatársai számára is annak megteremtése, hogy az élelmiszergyártás teljes folyamatában - az alapanyag beszállítóktól, a gyártáson át a fogyasztókig - valamennyi termék a legmagasabb élelmiszerbiztonsági és élelmiszer minőségi követelményeknek megfeleljen.

Kevés szabadidejét a párjával és barátaival tölti szívesen. Hobbija a horgászás.

  
Napról napra közel 1 millió ember fogyasztja a Fornetti termékeket. A fogyasztóink igényeihez igazodva a kínálat folyamatos megújítására helyezzük a hangsúlyt.
A Fornetti franchise rendszere lehetővé teszi, hogy Ön kis befektetéssel, kockázatmentesen bővíthesse meglévő üzletének kínálatát, vagy indíthasson egy új, jövedelmező vállalkozást.
A Fornetti 2004-ben alapította a Szívbeteg Gyermekekért Alapítványt, mely nonprofit szervezet több formában támogatja a betegek gyógyulását.