Hírek
Három millió eurós fejlesztés

A Fornetti kiskunfélegyházi gyárában a cég közelmúltjának legnagyobb fejlesztését vezényelték le. Nagyobb kapacitású lisztbehívó rendszert, automatizált csomagolósort építettek, és a kocsis rendszerű kelesztő, sokkoló gyártási folyamatot itt is felváltotta a kelesztő- és fagyasztótornyos rendszer. A fejlesztésről Hajdú Gábor műszaki és üzemeltetési igazgató számolt be lapunknak.

A beruházás július közepén indult, és szeptemberben már az új technológiákkal készültek a pékáruk. –Egyrészt történt egy siló fejlesztés, mert a kapacitásaink növekedése miatt már nem nagyon tudtuk ellátni megfelelő mennyiségű liszttel a gyárat. Egy új lisztbehívó rendszert alakítottunk ki, amivel növeltük az ellátási sebességet, így közel dupla annyi lisztet tudunk behívni óránként, mint a fejlesztés előtt – mondta el a szakember, aki a beruházás második elemeként a tornyos kelesztés és sokkolás bevezetéséről beszélt, ami a kecskeméti gyárban már régóta működik. – Még 2007 környékén építettük ki ezt a gyártási rendszert Kecskeméten. A kiskunfélegyházi gyárban azonban meghagytuk a kocsis, lemezes módszert. A két technológia közötti minőségi különbség az évek során jelentősen kidomborodott, így a menedzsment úgy döntött, hogy a kiskunfélegyházi gyárban is a tornyos rendszerű gyártásra állt át.

– A gyártás folyamán mindig arra törekszünk, hogy a partnereinknek magas és állandó minőséget tudjunk szállítani. A spirálrendszer hatékonyabb és nem utolsó sorban energiatakarékosabb is. A régi technológiában a sok ajtónyitás miatt jelentős fűtési és hűtési energiát veszítettünk – Magyarázta Hajdú Gábor, aki beszélt a automata csomagolósorról is, ami a fejlesztés harmadik eleme, és amihez egy súly- és fémszennyeződés- ellenőrző rendszer is tartozik, ami ha eltérést észlel, kilöki a hibás csomagolt árut a gyártósorról.

– A beruházás hárommillió euróba került. Természetesen komoly felmérés előzte meg a fejlesztést, és a cég úgy számolt, hogy a beruházás három éven belül megtérülő fejlesztések kategóriájába tartozik – emelte ki az igazgató beruházás mellett, mert ez a három éves távlat a gyorsan megtérülő fejlesztések kategóriájába tartozik – emelte ki az igazgató

  
Napról napra közel 1 millió ember fogyasztja a Fornetti termékeket. A fogyasztóink igényeihez igazodva a kínálat folyamatos megújítására helyezzük a hangsúlyt.
A Fornetti franchise rendszere lehetővé teszi, hogy Ön kis befektetéssel, kockázatmentesen bővíthesse meglévő üzletének kínálatát, vagy indíthasson egy új, jövedelmező vállalkozást.
A Fornetti 2004-ben alapította a Szívbeteg Gyermekekért Alapítványt, mely nonprofit szervezet több formában támogatja a betegek gyógyulását.