Hírek
Egyéves gyakornoki programot indít a Fornetti

2016 augusztusában elindítja 12 hónapos, „A holnap szakembere” névre keresztelt gyakornoki programját a Fornetti Csoport

Az élelmiszerek jelentősége az elmúlt néhány évtizedben felértékelődött a modern társadalmak számára, az étel elérhetősége alapvetően határozza meg ezen társadalmak tagjainak életmódját, lehetőségeit. Míg alig két évszázada az emberek döntő többségének volt valamilyen közvetlen kapcsolata az élelmiszer-előállítással, ma már a több mint 300 millió európai lakos többségének nincs meg a tudása (és sok esetben a lehetősége sem) arra, hogy megtermelje maga számára az élelmiszert.

Az élelmiszergyártás a modern társadalmak egy szűk rétegének privilégiumává vált – az önellátás helyett ma már szakemberek kezei közül kerülnek ki ételeink. Ez hatalmas felelősséget jelent úgy az egyén, mint az élelmiszeripari vállalatok szintjén: az iparágnak elkötelezett és szakmailag képzett munkatársakra van szüksége ahhoz, hogy sikerrel szolgálhassa ki a fogyasztók igényeit. Ehhez elengedhetetlen a megfelelő gyakorlati képzés, a fiatalok megismertetése a vállalatok napi üzemmenetével, a kiszolgáló területek fontosságával és működésének sajátosságaival.

Ennek a felelősségnek a jegyében hirdeti meg idén első alkalommal a Fornetti Csoport 12 hónapos gyakornoki programját élelmiszeripari technikusok és élelmiszeripari gépész technikusok számára. A 2016 augusztusában induló egyéves programban résztvevők a cég szakmai vezetőitől és munkatársaitól tanulva, mellettük a napi munkamenetekben részt véve gyakorlati tapasztalatokat szerezhetnek a logisztika, termelés, minőségirányítás, műszaki üzemeltetés, kereskedelem és kiegészítő tevékenységek területén.

A gyakornoki programot sikeresen teljesítők számára a Fornetti további 6 hónapos munkalehetőséget kínál, amely azt követően közös megegyezés alapján állandó foglalkoztatássá válhat.

A program első elemeként a Fornetti Csoport 2016 január 28-án nyílt nap keretében fogadta a nagykőrösi Toldi Miklós Élelmiszeripari Szakképző Iskola technikus hallgatóit kecskeméti üzemében. A fiatalok az eseményen megismerkedhettek a Fornetti Csoport hátterével és filozófiájával, részletesen bemutatták számukra a gyakornoki program elemeit, illetve a vállalatcsoport vezetői munkatársainak útmutatása mellett belekóstolhattak a termékfejlesztés és a gyártási folyamatok kulisszatitkaiba.

„Ez egy fontos lépés a Fornetti Csoport életében. A vállalat mindig is büszkén vallotta, hogy a siker gerincét az elkötelezett és jól képzett munkavállalók és a partnerekkel való szoros együttműködés kettőse jelenti. A holnap szakembere program keretein belül szeretnénk megtalálni azokat a fiatalokat, akik a jövőbeni Fornetti sikereit biztosíthatják. Az együttműködésből a fiatalok is profitálnak, hiszen amellett, hogy ösztöndíjban részesülnek, első kézből szerezhetnek tapasztalatokat egy európai szintű péküzem működéséről, évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkező kollégáktól tanulhatják el a különböző területek mesterfogásait, miközben belekóstolhatnak a munka világába” – emelte ki Sebastian Gooding, a Fornetti Csoport ügyvezető igazgatója köszöntő beszédében.

A gyakornoki pozíciókra a pályázatokat a vállalat 2016 március elején írja ki, a felhívást a vállalat weboldalán, a www.fornetti.hu oldalon érhetik el az érdeklődők. A pályamunkák várható beadási határideje 2016 május 15-e lesz, a beérkezett pályázatok kapcsán a vállalatcsoport szakmai bíráló bizottsága dönt majd.

Azon fiatalok számára, akik az idén még nem szerzik meg technikusi végzettségüket a Fornetti nyári munkalehetőséget biztosít, amelynek során a diákok megismerkedhetnek a vállalat működésével.

  
Napról napra közel 1 millió ember fogyasztja a Fornetti termékeket. A fogyasztóink igényeihez igazodva a kínálat folyamatos megújítására helyezzük a hangsúlyt.
A Fornetti franchise rendszere lehetővé teszi, hogy Ön kis befektetéssel, kockázatmentesen bővíthesse meglévő üzletének kínálatát, vagy indíthasson egy új, jövedelmező vállalkozást.
A Fornetti 2004-ben alapította a Szívbeteg Gyermekekért Alapítványt, mely nonprofit szervezet több formában támogatja a betegek gyógyulását.