Hírek
A Coop Rally Fornetti fordulója

Fornettivel tankoltak a Coop Rally versenyzői

2015. szeptember 10-én a kecskeméti Fornetti gyár volt az egyik kiemelt állomása az immáron 10. alkalommal megrendezett Coop Rally-nak. A közel 100 csapat részvételével zajló baráti versengés célja, hogy erősítse az együttműködést a magyar üzletlánc partnerei között. A kecskeméti állomáshelyen tartott sajtótájékoztatón Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára kiemelte: a Fornettinek sikerült ötvözni a jó minőségű magyar alapanyagot a kiváló technológiával és a magyar leleményességgel, ezért is szerencsés, hogy talált olyan befektetőt, amely hozzásegíti őket termékeik értékesítéséhez szerte a világon.

„A Fornetti már megalakulásakor úttörő szerepet vállalt a hazai élelmiszeripari palettán, ezt az úttörő szerepet megtartva viszi el a magyar élelmiszerek jó hírét ezentúl Európába és a régióba is” – utalt köszöntőjében Nagy István a Fornetti jövőben terveire, miszerint a vállalat az Aryzta család tagjaként kívánja a magyar termékeket a külföldi piacokon is megismertetni a vásárlókkal. „A Fornetti csúcsminőségű gyáraiban, kiváló minőségű magyar alapanyagokból készülnek a termékek. A magyar emberek kemény munkájának gyümölcsei, a magyar értékek jutnak majd el így a külföldi piacokra. A magyar termék és a külföldi szaktudás és anyagi bázis egy egészen példaértékű értékteremtése az, aminek mentén az új tulajdonossal a Fornetti elindult Európa felé” – zárta sorait az államtitkár.

Sebastian Gooding, a Fornetti ügyvezető igazgatója az esemény sajtótájékoztatóján ismertette a cég eredményeit. Elmondta: két magyarországi és egy-egy bulgáriai és romániai üzemben gyártott termékeiket Európa-szerte ötezer helyen lehet megvásárolni. Naponta több mint 180 tonna pékárut állítanak elő, és a következő hónapokban 20 százalékkal tervezik növelni, így a 2014-es, 21 milliárd forintos bevételhez képest 10 százalékos növekedést várnak. Jóváhagyták ugyanakkor azt a 620 millió forintos beruházási programot is, amelynek a révén száz új munkahely létesülhet a gyártás és a logisztika területén a mostani 800 hazai és 500 külföldi foglalkoztatott mellett.

A nemzetközi terjeszkedés közben a Fornetti fontosnak ítéli a Cooppal fenntartott kapcsolatokat is. Sebastian Gooding felidézte: a két társaság 18 éve működik együtt, ma már éves szinten 4.500 tonna terméket értékesítenek az üzletlánc részére. A közeljövőben újabb termékek bevezetését tervezik és több mint száz újabb boltban alakítanak ki péksarkokat.

Ezt megerősítve Vágóné Balla Eszter a CO-OP Hungary Zrt. igazgatósági tagja elmondta: ma az ország háromezer Coop-boltjából több mint 850 üzletben kapható Fornetti termék. „A cég termékeiből évente 2,5 milliárd forintos árbevétel keletkezik a Coop üzleteiben, bízunk benne, hogy a tulajdonosváltás után is gyümölcsöző lesz a két társaság kapcsolata” – tette hozzá.

„Kecskemét az elmúlt időszakban nem csak Magyarországon kapott egyre nagyobb szerepet, de nemzetközi szinten is megismerték azt, hogy a helyi, jól képzett munkaerő prémiumterméket állít elő” – emelte ki köszöntőjében Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere.

  
Napról napra közel 1 millió ember fogyasztja a Fornetti termékeket. A fogyasztóink igényeihez igazodva a kínálat folyamatos megújítására helyezzük a hangsúlyt.
A Fornetti franchise rendszere lehetővé teszi, hogy Ön kis befektetéssel, kockázatmentesen bővíthesse meglévő üzletének kínálatát, vagy indíthasson egy új, jövedelmező vállalkozást.
A Fornetti 2004-ben alapította a Szívbeteg Gyermekekért Alapítványt, mely nonprofit szervezet több formában támogatja a betegek gyógyulását.