Menedzsment

Palásti József pékmester, a Fornetti Franchise alapító tulajdonosa
Dr. Szabó József  Fornetti Holding Kft. ügyvezető igazgató
Bánhidi Attila kereskedelmi és marketing-igazgató, ügyvezető
Kovács Zoltán gazdasági igazgató, ügyvezető

1960-ban született Kiskunfélegyházán. Két felnőtt és egy kiskorú gyermeke van A nagykőrösi Toldi Szakközépiskolában (1977) a szakma kiváló tanulójaként végezett. 1979-ben Szegeden szerzett sütőipari mesterlevelet. Ekkor indította első sütőipari vállalkozását a Bács-Kiskun megyei Kunszálláson. A vállalkozás két év alatt kinőtte magát. A bérelt üzemet azonban nem lehetett fejleszteni, így 1981-ben Palásti József egy újabb szakterület felé vette az irányt. Kitanulta a zöldségtermesztés csínját-bínját, és kígyóuborka hajtatásban lett országosan ismert és elismert. A piaci viszonyokat, az igazi kereskedelmet a Bosnyák téri piacon tanulta meg.

Közel egy évtizedes kitérő után 1990-ben gazdasági társaságot alapított és családi vállalkozású pékséget nyitott, amely a hagyományos pékipari termékek előállítása mellett jelentős szerepet játszott a nyugat-európai termék és technológia meghonosításában. Ez a pékség a régióban rövid idő alatt élvonalba került. A szakmai továbbképzésnek sajátos útját választotta: ha csak tehette Németországban és Olaszországban látogatott pékségeket, ellesve az ottani mesterfogásokat. Kitűnő nyelvérzékének köszönhetően egyúttal társalgási szinten megtanulta e két nyelvet is.

1997-ben jegyeztette be a Fornetti Kft-t, melynek szakmai küldetése az eladótéri látványsütés elterjesztése volt az ország egész területén. Működési formaként az akkor nálunk kevéssé ismert franchise rendszert alkalmazta. A vállalkozás annyira sikeres lett, hogy már a következő évben átlépte Magyarország határait, megkezdődött a magyar franchise vállalatok kiépítése Közép- és Kelet-Európában. A Fornetti márkanév és a jellegzetes Fornetti termékek közismertek és kedveltek lettek Európa nagyobbik részén. A Fornetti franchise hálózatával 17 országban van jelen, termékeivel azonban 27 országban találkozhatnak a fogyasztók. Európa második legnagyobb élelmiszer franchise-a legutóbb Törökországban, több volt FÁK országban és Kanadában kezdte meg a piacépítést.

Palásti József idejének döntő részét a Fornetti tölti ki. Egyrészt rendszerezi a Fornettiben felhalmozott tudásanyagot (ez tankönyv, belső képzési anyagok és vizsgarendszer formájában meg is jelenik), másrészt új projektek kidolgozását indítja el (boltüzemi eszközök fejlesztése, boltépítési programok, piacélénkítő stratégiák, képzési központok kialakítása, új piacok elemzése, új Master Franchise partnerek felkészítése).

Ha teheti, évi 2-3 alkalommal szívesen búvárkodik.

1966. október 15-én született, jogász. Két leánygyermeke van. Kezdetektől részt vesz a Fornetti munkájában. Előbb, mint önálló ügyvéd intézte a vállalkozás engedélyezési ügyeit, később a vállalatszervezésben adott tanácsai, a gazdálkodást érintő elemzései predesztinálták arra, hogy ő kapjon megbízást az ügyvezetésre. Megfontolt, szakszerű döntései, jó tárgyaló készsége nagyban hozzájárulnak a partnerekkel történő zökkenőmentes kapcsolat kialakításához. Kiváló kapcsolatot tart továbbra is a különböző jogi fórumokkal, a Kereskedelmi és Iparkamarával, az üzemek székhelyén működő önkormányzatokkal, kiemelkedő egyesületekkel, alapítványokkal. Ő foglalta rendszerbe a Fornetti támogató tevékenységét, szorgalmazta a Fornetti a Szívbeteg Gyermekekért Alapítvány létrehozását. Ugyancsak az ő érdeme a modern vállalatirányítási és minőségbiztosítási rendszerek bevezetése.

Szabadidejében sportol és terepmotorozik.

1970. október 8-án született. Két leánygyermeke van. Nyelvtagozatos gimnázium után a Kereskedelmi és Vendéglátó Ipari Főiskolán szerzett diplomát. A Fornettit megelőzően a Mocca Negra Zrt. vezérigazgatója volt. Szakmai érdeklődési területe az FMCG (Fast Moving Commercial Goods) azaz a gyorsan forgó áru, minden, ami a hálózatos kereskedelemben megvásárolható. Éppen ezért jelent számára nagy kihívást a Fornetti, hiszen eddig a láncos kereskedelemmel foglalkozott és a bolti kiskereskedelem, különösen ennyi egységgel új tanulást, új erőpróbát igényel. Ebben a magyar tulajdonú nemzetközi franchise-ban a munkát, nagyon komoly, felelősségteljes és megtisztelő feladatnak érzi.

Kevés szabad idejét a gyermekeivel, illetve sporttal tölti. Korábban a nehézatlétika több ágát művelte, cselgáncsozott, birkózott, így a sport lételemévé vált. Az utóbbi években erőemeléssel, testépítéssel foglalkozik. A sport mellet hobbija még az autó és a technika.
 

1978. szeptember 1-jén született. Egy kisfia van. Középiskolába Kecskeméten, az ÁFEOSZ-ba járt. Tanulmányi eredménye alapján felvételi nélkül került be Győrbe a Számviteli Főiskolára. Első diplomáját számvitelből, másodikat pénzügyből szerezte. Első munkahelye a Fornetti, ahol 2000 óta dolgozik különböző pénzügyi területeken. Legnagyobb szakmai kihívás számára, hogy a Fornetti fejlődése során mindig új és új irányokat talál, nincs sablonosság, folyamatosan meg kell felelni az új helyzeteknek, elvárásoknak. Munkája mellett három éve a Kecskemét Közbiztonságáért Közalapítvány pénzügyeit is intézi, természetesen díjazás nélkül.

Hobbija a horgászás.

MAGYARORSZÁGI FRANCHISE PARTNEREK RÉSZÉRE